Kdo by ho neznal a kdo by ho už někdy nezkusil? O tom, co je olivový olej pro naše zdraví, jistě netřeba dlouze debatovat – a na rozdíl od jiných zdravých věcí nabídne také výjimečný chuťový prožitek, takže si jej rádi dopřejí i skuteční gurmáni tělem i duší. Jistě jste jej ochutnali už také, i když platí, že není olivový olej jako olivový olej a ten, co je nám předkládán v regálech supermarketů, se rozhodně nedotýká hvězd. Spíše naopak, někdy dostanete do rukou i olej připravený z pokrutin, který není druhou, ale spíše čtvrtou jakostí. Naštěstí jsou k mání také produkty z vyhlášených španělských olivových hájů…
Španělsko je nepochybně zemí olivám zaslíbenou
Když se řekne extra panenský olivový olej, mnoha lidem se nepochybně vybaví Kréta, Sicílie, ale i Chorvatsko a řada dalších destinací – obecně středomořský svět s jeho sluncem a pohodou. Důležitou roli ale určitě hraje také Španělsko, historický region Kastilie je také pro olivové háje ideálním místem, stejně tak jako jižněji položené kraje. Značka Casas de Hualdo je prověřenou kvalitou, která je tu pro vás už od druhé poloviny osmdesátých let minulého století. Navazuje na tradici olejů chutnajících Iberům, Féničanům, Římanům i kastilským králům a maurským dobyvatelům. Zkrátka všem, co se někdy objevili v tomto krásném regionu.
Ideální společník do kuchyně, kde se vyjímají mořské ryby nebo zeleninové saláty, Picual je zcela univerzální záležitost! Příjemné ovocné aroma se ale dobře kombinuje i s těstovinami nebo chřestem, elegantní lahvička může být i pěkným dárkem, ať už k narozeninám nebo pod vánoční jedličku. Každý, kdo se ve světě olivových olejů dobře orientuje, má silné povědomí o katalogu Flos Olei. Ten hodnotí tuto španělskou značku 99 body ze 100 možných, takže jinak řečeno – dokonalost sama! Nechte si proto chutnat a nebojte se vyzkoušet něco nového, zvláště na talíři to může být hodně zajímavé (letní) dobrodružství.